rss
email
tumblr
facebook

2010. február 11., csütörtök

A Nagy Kalibrátor visszatért!

Igen, itt van, végre megcsináltam. Elkészült az új, szebb, jobb, nagyobb és mégis egyszerűbb kalibrátor. Az ósdi katódsugárcsövek után már a korszerű LCD és TFT technológiákhoz is. Alig vártad, tudom. És milyen kényelmes! Nem kell semmi mást tenned, csak az LCD monitort döntögetned. (Alternatívaként magadat is döntögetheted persze. Illetve döntögethetsz mást is, de annak nincs hatása a látószögre, amit az LCD monitoroknál a színhűség érdekében kalibrálni kell, szóval nem mondom, hogy ne döntögess másokat, de attól, hogy másokat döntögetsz, még döntögesd a monitorodat is.) Na tehát.

Itt van ez a kép:

LCD Viewing Angle Calibrator

Most azt kell csinálni, hogy szembe ülsz a monitorral, és beállítod merőlegesre az asztal síkjától. Utána szemeidet a kalibrációs ábrára fixálva, szépen, lassan elkezded dönteni a monitort és döntöd egészen addig, amíg a lehető legtöbb szürke téglalap láthatóvá válik a fehér és a fekete háttéren, ráadásul mindkét sorban egyforma számú, azaz 7 darab. Tehát az összes. Ekkor abbahagyod. Ha nem sikerült, akkor döntsd a monitort a másik irányba, hátha úgy jobb lesz. Fontos még, hogy a szürke háttéren is látsszanak a szürke téglalapok, valamint a szürke ne legyen sötétebb a feketénél. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor állj fel szépen a földről, hideg van, nem fekszünk hasra, mert felfázunk, vagy opcionálisan ne szórakozzál már kisfiam, monitor ez, nem tálca, emeld szépen fel, nehogy rárakjon az ember valamit véletlenül.

Naszóval. Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy követted az utasításokat, és sikerült kalibrálnod. Ebben az esetben nincs más dolgod, mint újra kalibrálni, ha megmozdítottad a fejedet, vagy a monitorodat. Ezért aztán ezt az ábrát mindig tartsd készenlétben. Ha akarod, le is másolhatod. Én csináltam saját kezűleg, és mint a szerzői jogok tulajdonosa, megengedem neked. Ezt úgy hívják, hogy Creative Commons Attribution License, ha jól tudom. Ez biztosítja azt, hogy beépüljek a mindennapjaidba és gondoskodjam azok színhűségéről.

Kövesd az Igaz Utat, kalibrálj gyakorta, és buzdíts erre másokat is!

Tádádádáááááááám!

1 megjegyzés:

bonnie írta...

nyilván olyan monitorom van,a mi síkban nem állítható... grr...